Solhems Gård

Grupphus 26 personer

Välkommen till det optimala boendet för den stora gruppen eller storfamiljen!

Här finns hela 26 bäddar och här kan ni bo och umgås tillsammans, men ändå ha en möjlighet att stänga dörren om er. Er semesterbostad består av 3 olika hus som ligger tillsammans på en ca 4.000 m² stor tomt med gräsyta emellan och med ca 30 meter mellan stugorna.

Hus 1 har 7 små dubbelrum med våningssängar för sammanlagt 14 personer, nyrenoverat kök med bra utrustning och lounge/matsal där hela sällskapet kan äta tillsammans. Utanför köket finns en grillpaviljong med bord och sittplatser under tack med en grill där ni grillar och åter utomhus. Om ni inte vill laga all mat själva så finns prisvärt catering av hög kvalitet som alternativ.
Här finns dessutom ett stort badrum med 2 toaletter och 2 duschar i nedre plan. I övre plan finns toalett och dusch till 3 sovrum.

Hus 2 har 2 dubbelrum, ett 3-bäddrum och 1 enkelrum med sovplats för tillsammans 8 personer, dessutom finns en dusch med wc, och på övre plan ett wc. Detta hus har ett nytt kök med altan, tvättmaskin och torktumlare i tvättstuga.

Hus 3 slutligen har 2 sovrum för 4 personer. Det ena rummet har våningssäng och är ca. 3 m2 stort, det andra sovrummet har 2 enkelsängar (som man inte kan flytta ihop), minikök och ett stor badrum med golvvärme, toalett och dusch.

Hundar är tillåtna i hus 1 och hus 3 (inte i hus 2) mot en avgift (se tillval) och bokas in innan ankomst. Alla hundar måste hållas i koppel.

I alla hus finns tv på rummen.

Vill ni umgås tillsammans med aktiviteter så är 1 roddbåt och 1 kanot och 1 vedbastu inkluderat. Ni kan hyra kanoter, båtar och fiskekort, vanlig cykel, mountainbike eller e-bike (se tillval).
Ert semesterparadis ligger nära Mörrumsån (ca. 350 m).

Tycker ni om att fiska så finns det möjlighet till detta då stugans ägare även äger en 2 km lång privatsträcka av Mörrumsåns övre del. Fisket är i toppklass och bedrivs som “catch and release”. I fiskekortet är forellfiske på huvudgården inkluderat.

Badplats

En kommunal badplats med sandstrand ligger i Norraryd, ca 2,5 km bort. En enklare privat badplats med sandstrand ligger 1,5 km norrut vid Mörrumsån. Båtplatsen ligger ca 1200 meter från huset på huvudgården Blidingsholms Gård.

Det finns många sevärda utflyktsmål i närområdet som kan besökas med kanot, cykel eller bil. Området är känt för sina äppelodlingar och grönsaker. Åsnens Nationalpark ligger i närheten och inbjuder till unika naturupplevelser.

Grupphuset Solhems Gård hyrs ut veckovis på sommaren under juli och augusti med lördag som bytesdag.
Övrigt tid på året gäller fritt val av ankomst- och avresedagar, dock minimum 2 övernattningar. Incheckning är från kl.16:00 och till kl. 10:00 avresedagen (om inget annat avtalas).

När ni bokar Solhems Gård tar ni själva hand om slutstädningen (kan bokas till, se tillval) och ni tar med egna sänglinne eller hyr av oss (se tillval).

Veckouthyrning (juli, augusti)

Pris för en vecka, inkl. 26 personer: 23.800 kr

exkl. slutstädning (se tillval)

Weekend

Pris för 2 nätter, inkl. 26 personer: 10.500 kr

Pris för 3 nätter, inkl. 26 personer: 14.500 kr

En deposition tas ut vid ankomst på 5.000 kr, som återbetalas efter kontroll av städansvarig. Betala helst per swish.

OBS! Även spärrade dagar/veckor kan vara möjliga att boka. Har Du/ Ni några speciella dagar som ni önskar boka så kan det vara möjligt efter förfrågan!

Tillgänglighet för boendet (veckovy)

Detta är en preliminär beläggningsvy. Vi frånskriver oss eventuella feltryck och systemfel som kan påverka felaktigheter i beläggningsvyn ovan.