Fålaboda, gård vid sjön Åsnen

Grupphus 16 + 4 personer

Välkommen till det ultimata boende för det stora sällskapet som vill umgås tillsammans på underbara gemensamhetsytor, men som även vill ha möjligheten att stänga dörren om sig när det känns lockande att luta sig tillbaka med en god bok eller musik i öronen.

I denna Herrgårdsbyggnad bor ni mycket bra så många som upp till 16 personer! Det finns hela 6 sovrum; 4 stycken dubbelrum samt 2 stycken familjerum, alla med mycket bekväma sängar. De sängar som på bilderna ser ut som dubbelsängar är enkelsängar intill varandra. Dessa kan separeras något från varandra om ni föredrar detta. Vissa av sovrummen har en sittavdelning med stolar och bord. Samtliga 6 sovrum har sin privata wc och dusch med golvvärme.
Hundar är tillåtna i vissa rum mot en avgift (se tillval) och bokas in innan ankomst. Alla hundar måste hållas i koppel.

Gemensamt har ni sedan matsal, kök och TV-sal. Det finns dessutom en oerhört stor altan med tak, där det finns bekväma möbler. Altanen blir säkert den perfekta platsen för den sena sommarmiddagen, kräftskivan eller födelsedagskalaset.

Köket har all tänkbar utrustning och ger er alla möjligheter att laga maten tillsammans. Det finns 4 fullstora kylskåp som rymmer all mat och mer därtill och dessutom finns det en stor frysbox nere i källaren. Diskmaskin finns naturligtvis också.

Nere vid sjön ca. 1 km finns er roddbåt som tillhör huset, den ligger förtöjd vid en brygga. Sjön Åsnen inbjuder till avslappnande båtturer och spännande fiske. Två kanoter ingår också, liksom flytvästar.

Här finns också en badstege, men ingen sandstrand.

Badplats

En kommunal barnvänlig badplats med sandstrand, Kärrasand, ligger ca 1,5 km bort.

Här på Fålaboda Gård finns det många kvällsaktiviteter. Ett av husen är inrett till gårdsbadhus med nybyggd bastu, relaxrum och ryskt bad (kallvattenbad).
I ett annat utrymme finns träningsmaskiner, bordtennis, biljard och fotbollsspel. Aktivitetslokalerna är uppvärmda. Det finns också sittplatser runt ett bord för kvällsfika. I detta utrymme finns plats för hela gruppen med aktiviteter. Ni har ensamrätt till dessa lokaler.

Vi som förvaltar Fålaboda Gård är mycket stolta, det är svårt att hitta en mer komplett och välskött anläggning.

Det finns en rustik eldplats/ grill i trädgården.

Området är känt för sina äppelodlingar och grönsaker och här köper ni färsk frukt och grönsaker direkt från bonden. Ert semesterparadis ligger nära Åsnens nationalpark som öppnade 2018 och som inbjuder till unika naturupplevelser som paddling, cykling och omfattande skogsvandringar.

Grupphuset Fålaboda Gård hyrs ut veckovis i högsäsong under juli och augusti med lördag som bytesdag.
Övrigt tid på året gäller fritt val av ankomst- och avresedagar, dock minimum två nätter. Incheckning är från kl.16:00 och till kl. 10:00 avresedagen (om inget annat avtalas).

När ni bokar Fålaboda Gård tar ni själva hand om slutstädningen (kan bokas till, se tillval) och ni tar med egna sänglinne eller hyr av oss (se tillval).

Veckouthyrning (juli, augusti)

Pris för en vecka, inkl. 16 personer: 22.400 kr

exkl. slutstädning (se tillval)

vid tillval av Rävapers stuga tillkommer 5.600 kr per vecka inkl. 4 pers.

Weekend

Pris för 2 nätter, inkl. 16 personer: 9.000 kr

Pris för 3 nätter, inkl. 16 personer: 13.400 kr

En deposition tas ut vid ankomst på 4.500 kr, som återbetalas efter kontroll av städansvarig. Betala helst per swish.

Vi kan tyvärr inte boka in ungdomsgrupper eller institutioner på denna anläggning.

OBS! Även spärrade dagar/veckor kan vara möjliga att boka. Har Du/ Ni några speciella dagar som ni önskar boka så kan det vara möjligt efter förfrågan!

Om ni är fler än 16 personer så kan ni även hyra till den extra stugan. Denna stuga ligger på samma tomt som det stora huset (30 m). Stugan är 80 m2 och rymmer maximalt 4 personer i 2 sovrum. Det ena sovrummet är ett vindsrum med en brant trappa, se bild.
Stugan renoverades fullständigt under slutet av 2020. Där finns minikök, samt wc/ dusch med golvvärme. På presentationen är det den mindre röda stugan som avses. Vid bokning av Herrgårdshuset hyrs inte denna stuga (Rävapers stuga) ut till utomstående.

Ovanstående presenteras med reservation för ändringar.

Välkomna till ett minne för livet!

Tillgänglighet för boendet (veckovy)

Detta är en preliminär beläggningsvy. Vi frånskriver oss eventuella feltryck och systemfel som kan påverka felaktigheter i beläggningsvyn ovan.