Eriks Gård vid Mörrumsån

Semesterhus 16 + 7 personer

Välkommen till denna anläggning med unika, mysiga och spännande lösningar och med många aktivitetsmöjligheter i vacker natur.

Huset har ett fantastiskt läge bara 100 m från Mörrumsån och den gamla stenbron, där en del av filmen ”Utvandrarna” spelades in.

Hela huset är nyrenoverat under 2018 och början av 2019 och ni kommer att mötas av en mycket bekväm och fräsch miljö. Vardagsrummet är mycket stort och här finns matbord med plats för 25 personer. Köket är en kombination av ute och inne. Det är tillbyggt i ett stort inglasat uterum. Köksutrustningen är god och här är bekvämt att köra buffévarianten,
d.v.s man tillagar maten i köket, placerar det tillagade på bordet och sedan går var och en och hämtar sin portion, vare sig man sitter inomhus vid bordet, eller utomhus när sommaren är som härligast.

Utanför köket grillar vi. Här finns bord, sittbänkar och en grill, allt under tak. De flesta föredrar att grilla och äta ute vid den bekväma uteplatsen.

Det finns 12 sovrum, alla med mycket bekväma sängar. Två av rummen delar ett badrum med toalett och dusch, övriga rum har alla egen toalett och dusch på rummet.
Fyra av sovrummen har en våningssäng och två av dessa är på ca. 6 m2. De övriga sovrummen har mellan 10-15 m2. Det finns ett trebäddsrum och 2 enkelrum. Ett rum har dubbelsäng, alla övriga rum har enkelsängar. Se bilder på alla rum. Ett av dubbelrummen finns i en stuga bredvid huset.

Detta hus har bastu, omklädningsrum med toalett och dusch, ryskt bad, bordtennis, biljard, fotbollsspel, roddbåt, kanot, stor rustik eldplats med stockar som sittbänkar och plats för öppen eld. Här finns gott om kvällsaktiviteter för hela gruppen. I källaren finns tvättmaskin och torktumlare.

Ca 70 meter bort finns en av Smålands vackraste broar: Blidingsholmsbron. Hela området här har alltid varit omtyckt och en viktig bosättning med anor där man kan följa historien tillbaka hela vägen till Stenåldern. Tycker ni om att fiska så finns det möjlighet till detta då stugans ägare även äger en 2 km lång privat sträcka av Mörrumsåns övre del. Fisket är i toppklass och bedrivs som “catch and release”.

Vill ni umgås tillsammans med aktiviteter så är 1 roddbåt och 1 kanot inkluderat. Ni kan hyra till kanoter, båtar och fiskekort, vanlig cykel, mountainbike eller e-bike (se tillval).

Badplats:

En kommunal badplats med sandstrand ligger i norr Ryd ca 2,5 km bort. En enklare privat badplats med sandstrand ligger 1,5km norrut i Mörrumsån. Båtplatsen ligger ca. 800 meter från huset på huvudgården Blidingsholm.

Det finns många sevärda utflyktsmål i närområdet som kan besökas med kanot, cykel eller bil. Området är känt för sina äppelodlingar och grönsaker. Åsnens Nationalpark ligger i närheten och inbjuder till unika naturupplevelser.

Grupphuset Eriks Gård hyrs ut veckovis i högsäsong under juli och augusti med lördag som bytesdag.
Övrigt tid på året mellan april och september gäller fritt val av ankomst- och avresedagar. Incheckning från kl.16:00 och till kl. 10:00 avresedagen (om inget annat avtalas).

När ni bokar Eriks Gård tar ni själva hand om slutstädningen och ni tar med eget sänglinne eller hyr av oss (se tillval).

Högsäsong

Pris för en vecka , inkl. 16 personer: 19.600 kr

exkl. slutstädning (se tillval)

Lågsäsong

Pris för 1 natt, inkl. 16 personer: 5.520 kr

Pris för 2 nätter inkl. 16 personer: 7.440 kr

Pris för 3 nätter, inkl. 16 personer:  10.500 kr

Vid fler än 16 personer tillkommer 275 kr per person och natt.

En deposition tas ut vid ankomst på 4.500 kr, som återbetalas efter kontroll av städansvarig. Betala helst per swish / nr.: 0708504431.

Vi kan tyvärr inte boka in ungdomsgrupper eller institutioner på denna anläggning.

OBS! Även spärrade dagar/veckor kan vara möjliga att boka. Har Du/ Ni några speciella dagar som ni önskar boka så kan det vara möjligt efter förfrågan!
Ovanstående presenteras med reservation för ändringar.

Välkomna till ett minne för livet!

Bokningsförfrågan
Priser
Bokningsförfrågan

Tillgänglighet för boendet (veckovy)

Detta är en preliminär beläggningsvy. Vi frånskriver oss eventuella feltryck och systemfel som kan påverka felaktigheter i beläggningsvyn ovan.