Restaurang

Maten är vår stolthet här på Blidingsholm

I samarbete med en närliggande restaurang serverar vi det småländska kökets delikatesser från grunden. Menyn bestäms av säsong och närproducerat används om möjligt.. Lokalt vilt och egen fångad fisk är naturliga inslag. I vår timrade restaurang, med plats för 80 personer bjuder vi våra konferensgäster till bords.

Vår restaurang är inte öppen för allmänheten. Vi har tyvärr bara möjlighet att serva våra boende gäster, konferenser och grupper som förbeställer menyer.

Egna råvaror, eget vilt, gamla släktrecept – allt från grunden

Maten är en hjärtesak för oss. Med stort intresse och inspiration från gamla recept som förvaltats i familjen sedan 1800-talet, kan vi stolt säga att vårt kök vilar på genuin småländsk grund. Säsongens råvaror styr menyn.

Målet för oss är att låta de riktigt genuina, traditionella smakerna överraska i fräsch modern tappning och stilfullt presenterat. Att njuta av det småländska köket, ska vara en upplevelse för alla sinnen och ge dig härliga minnen att ta med hem. Oftast har vi eget vilt, egen fisk, egna bär, svamp och kryddor i allt vi lagar. Grönsakerna är i största mån närproducerade hos våra duktiga grannar.

Kärlek & råvaror – vårt vinnande recept

Det viktigaste när vi på Blidingsholm lagar mat till våra gäster, är att laga mat med både kärlek och goda råvaror. De bästa råvarorna är förstås de färskaste och bästa som säsongen bjuder. Därför är våra konferensmenyer föränderliga. För om kocken har färsk gös för dagen, eller älg, eller primörer från traktens odlare. Då avgör det vilka rätter som ska få hamna på din tallrik.

Självklart står vi stadigt förankrade i våra småländska gårdstraditioner. Husets äppelkaka, Astrids isterband, Smedens kroppkakor och inte minst fru Almas ostkaka, är sådant du ofta finner på vårt bord, vid sidan om de lokala viltet, bären och svampen. När du bokar din vistelse hos oss, tar vi gärna en diskussion om säsongens möjligheter.

Maten produceras i samarbete med en närliggande restaurang.

Restaurang

Välkommen till bords – vår restaurang har plats för upp till 80 gäster.

Reception med cafébord

Fikapaus? Avnjut en god kopp kaffe i vår mysiga restaurang!

Bufférummet

Frukostbuffén serveras här för våra övernattande gäster.